Breng sterktes en zwaktes speelplaats in beeld

Pagina's van Publicatie speeltijd2Kijkt je ook weleens verwonderd toe hoe jonge kinderen spelen? Hoe ze rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? Voor hen is het eigenlijk altijd speeltijd. Ze hebben dat ook nodig, om al die tonnen energie kwijt te kunnen, om grenzen te verkennen, om vriendschappen te sluiten.

Steeds meer scholen maken werk van een fantastische speelplaats. Toch wil Kind & Samenleving scholen blijven inspireren om – zelfs met beperkte ruimtes en budgetten – creatief aan de slag te gaan. Daarom brengt Kind & Samenleving haar publicatie De speeltijd onder de aandacht. ‘Maak er spel van’, is een gratis downloadbaar stappenplan met grappige illustraties van Laura Janssens.

Sterktes en zwaktes speelplaats
Het document De speeltijd zet je op weg om de sterktes en de zwakke plekken van de speelplaats van je school in kaart te brengen, en om concrete veranderingen te plannen. Aan het eind vind je bovendien een lijst van organisaties die je verder op weg kunnen helpen naar dat speelparadijs waar kinderen voluit kunnen ravotten, fantaseren, creëren… en spelen, natuurlijk.